Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Utrecht
Match criteria
Beloning
  • Betaald
Type onderwijs
  • Primair onderwijs: bovenbouw
Lesvorm
  • Gastles
Leservaring
  • Geen leservaring

(ASPIRANT) VAKLEERKRACHT DIGITALE VAARDIGHEDEN

Nieuw

Functie omschrijving

Wat doe jij?

Als gastdocent leg je de onderdelen die te maken hebben met programmeren uit, en helpt daarna met het beantwoorden van vragen en het herstellen van fouten.

Je bent niet verantwoordelijk voor de orde in de klas, maar inspireer je leerlingen door op een leuke manier de programmeerconcepten aan de kinderen duidelijk te maken. Je volgt hierbij het lesmateriaal van De programmeerschool. Uiteraard is er ruimte om eigen onderdelen in het lesprogramma te verwerken, welke een mooie aanvulling kan zijn. Voordat gastdocenten bij ons aan de slag gaan krijgen ze een interne opleiding waarin onze filosofie, het lesprogramma’s, de rol van de gastdocent en de programmeertaal Scratch verder worden toegelicht.

Functie eisen

Wat zoeken wij?

De Programmeerschool is op zoek naar talent van buiten om vanuit een assisterende rol programmeerlessen te verzorgen. Als gastdocent maak je deel uit van een team met ervaren en kundige onderwijsvernieuwers. Wij zorgen dat jij vanuit jouw kennis en ervaring het onderwijs kan verrijken. En helpen bij het ontwikkelen van de nodige skills om als gastdocent te kunnen werken. Dit doen wij volgens het principe coaching-on-the-job. Zodoende krijg jij elke dag meer handvatten om de beste lessen te kunnen verzorgen.

De gastdocent is minimaal 2 dagdelen per maand beschikbaar en bereid zich te verdiepen in de lesstof (met name Scratch, maar bijvoorbeeld ook binaire getallen en encryptie). De gastdocent verbindt zich minimaal 3 maanden aan De Programmeerschool.

Bedrijfsprofiel

Wie zijn wij?

Wij zijn dé partner voor scholen als het gaat om het aanleren van digitale vaardigheden in groep 3 t/m 8 in het basisonderwijs. Wij willen kinderen graag écht leren programmeren. Met een basisbegrip van wat ze aan het doen zijn en vaardigheden die ze op allerlei manieren later kunnen toepassen.

In opdracht van (basis)scholen verzorgen wij inspirerende lesdagen, aangeboden door bevoegde leerkrachten samen met IT- professionals.

Bestaande uit verschillende onderdelen: ICT-basisvaardigheden, Computational Thinking en programmeren.

De programmeerschool hanteert daarbij een aantal uitgangspunten die belangrijk zijn voor de vorming van het onderwijs:

  • totaaloplossing voor het implementeren van digitale geletterdheid in de klas
  • sterk gekwalificeerde leerkrachten voor de klas, ondersteunt door IT-professionals
  • inspirerende en uitdagende programma’s vanuit onderwijsdoelen
  • computational thinking en ICT-basisvaardigheden komen samen in programmeren
  • programmeren dient vele doelen: o.a. oplossend vermogen en logisch denken

De programmeerschool heeft al honderden lesdagen op tientallen scholen in Nederland verzorgd. Bijna zonder uitzondering zijn de leerlingen wild enthousiast over het lesprogramma. Het is nieuw, fris, speels, stimuleert de creativiteit en is nét moeilijk genoeg om ze het gevoel te geven dat ze ook echt iets moeilijks hebben geleerd.

Dit enthousiasme van leerlingen, gecombineerd met de overtuiging dat ons huidige onderwijs echt meer moet doen op het gebied van digitale vaardigheden bij jonge kinderen maakt dat onze leerkrachten en gastdocenten met heel veel plezier naar school gaan elke keer weer!

Arbeidsvoorwaarden

ZZP

12-24 u per week

Werkgebied: Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht

Publicatiedatum

07.02.2023

Contactpersoon

Meester Rembrandt

Regio
©Stichting Meester Rembrandt - 2024
Stichting Meester Rembrandt gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.